Anne Peters

Vanaf november 2018 is Anne Peters dirigent van het Midden Orkest en al sinds april 2008 heeft ze de muzikale leiding over het Aspiranten Orkest.

 

Anne Peters, geboren op 6 november 1988 te Waalwijk, is afgestudeerd als musicoloog en kunsteducator. Daarnaast heeft ze in 2014 de driejarige basisopleiding dirigent afgerond via Kunstbalie (nu Kunstloc). Haar muzikale carrière startte in 2001 op dwarsfluit nadat haar moeder het jaar daarvoor op klarinetles ging bij Harmonie Kaatsheuvel. In 2008 behaalde ze haar D-examen. Momenteel is Anne werkzaam als projectcoördinator bij Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en de Master of Music in Tilburg.

 

De samenwerking met het Aspiranten Orkest vindt Anne een erg leuke uitdaging, vooral omdat de muzikanten nog niet zo lang bezig zijn en ze de beginselen van het samenspelen nog moeten leren. Dirigeren van het Midden Orkest is volgens Anne heel erg leuk omdat de leden zich in het Midden Orkest ontwikkelen van een beginnende muzikant naar een muzikant die al veel meer bezig is met muzikaliteit, balans, samenspel en techniek. Daarnaast vindt Anne het belangrijk dat de leden uit beide orkesten veel plezier beleven aan het muziek maken, maar ook een echt verenigingsgevoel hebben. Dit wordt bereikt door middel van het kamp, filmavonden en spelletjesmiddagen.

Anne Peters, Foto DRIELUIK fotografie.