Juan Ramirez uit Tilburg

Docent saxofoon

Juan Manrique Ramirez (30) is geboren in Colombia maar woont nu in Tilburg. Vanaf september 2021 is hij als saxofoondocent verbonden aan de muziekopleiding van onze vereniging. Tevens is hij als muziekdocent en musicus al enkele jaren verbonden aan diverse muziekverenigingen en scholen in Nederland.

 

Hij studeerde in Colombia aan de universiteit van Bogota en behaalde daar zijn diploma Bachelor Saxofoon. In 2016 kwam hij naar Nederland. Aan het conservatorium in Tilburg behaalde hij in 2018 zijn Master Saxofoon. In 2021 slaagde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor zijn Bachelor Docent muziek.

 

Juan deed ervaring op als musicus en saxofoondocent bij diverse harmonie en fanfareorkesten in Brabant, Limburg en Zuid-Holland: zoals Koninklijke Harmonie Orpheus (Tilburg), Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS Fanfareorkest Aarlanderveen), Muziekvereniging Willen Is Kunnen (WIK Fanfareorkest Geffen), L´echo des Montagnes Harmonie (Tilburg) en sinds dit jaar ook bij Koninklijke Sophia’s Vereeniging in Loon op Zand.

 

Hij speelde als zodanig in een aantal belangrijkste concertzalen en theaters zoals Muziekgebouw Eindhoven, Concertzaal Theaters Tilburg, Koninklijke Schouwburg Den Haag, Muziekgebouw en Het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Juan is lid van het Bron Saxofoonkwartet. Dit is een speciale groep die een benadering ondersteunt van de interpretatie van oude saxofoons die zijn ontworpen in overeenstemming met de bedoeling van hun uitvinder Adolphe Sax.

 

Juan Fernando Manrique Ramirez: jfmanriquer@hotmail.com