Music@school

Met het project Music@school laten we kinderen van groep 5 in vijf lessen op een speelse en actieve wijze, kennis maken met blaas- en slaginstrumenten door het instuderen van een muziekwerk.

 

De eerste les is een inleidende les waarin wordt verteld over instrumenten in een orkest aan de hand van geluidsfragmenten en afbeeldingen. Daarnaast wordt ook een lied ingestudeerd. Vervolgens wordt er in de volgende twee lessen uitleg gegeven over de blaas- en slaginstrumenten. De harmonie brengt de benodigde instrumenten voor de uitleg mee. In de laatste twee lessen wordt er met de instrumenten een muziekstuk ingestudeerd. In de les kiezen de kinderen het instrument  waarmee ze tijdens de laatste les in de theaterzaal van Het Klavier een klein concertje geven voor de ouders, de familie en schoolgenoten. De kinderen spelen dan samen met het Midden Orkest van Harmonie Kaatsheuvel. Na afloop krijgen de kinderen nogmaals de kans om alle instrumenten die de harmonie beschikbaar stelt, uit te proberen.

 

De lessen worden door een muziekdocent gegeven op alle basisscholen in Kaatsheuvel en De Moer. Vrijwilligers van de harmonie zorgen voor de ondersteuning. De kosten, waarvoor de harmonie sponsoren zoekt, neemt de harmonie voor haar rekening. 

 

Informatie en aanmelden bij het bestuurslid opleiding Letty de Nijs via opleiding@harmoniekaatsheuvel.nl of per telefoon 0416-277904