Elisabeth Smulders uit Goirle

Docent Muziek op Schoot

Elisabeth Smulders uit Goirle is onze docent Muziek op Schoot. Zij studeerde van 1987 tot 1993 aan het Tilburgs conservatorium en behaalde daar haar Bachelor-diploma. Van 1994 tot 1998 studeerde ze aan de Universiteit van Utrecht waar ze afstudeerde als Master.

 

In 2015 en 2016 specialiseerde zij zich in ‘Muziek met het jonge kind’. Zij werkt met  verantwoorde muzikale materialen zoals schudeitjes, ritmestokjes, trommels of de grote vloertrom. Het kind kan er veilig muziek mee maken en genieten van de geluiden die worden voort gebracht. Het is één grote spannende ontdekkingsreis.

 

In de Muziek op Schoot-lessen is muziek het uitgangspunt om alle ontwikkelingsgebieden van het kind aan te spreken. Maar muziek is niet alleen een middel, ook een doel: het beleven van muziek blijft belangrijk.

 

Elisabeth kent honderden liedjes. Zo is een serie lessen nooit hetzelfde. Er komen altijd herkenbare dingen in terug. Die geven het jonge kind houvast, zoals blokken, sjaaltjes en doosjes.

 

Naast haar werk als docent werkt Elisabeth al 10 jaar als eindredacteur en schrijver van achtergrondartikelen voor ‘Pyramide’, een uitgave van Gehrels Muziekeducatie.