Aspiranten Orkest

Het Aspiranten Orkest is binnen Harmonie Kaatsheuvel het eerste orkest dat de beginnende muziekleerling de mogelijkheid geeft om wekelijks samen muziek te maken. Zodra blazers en slagwerkers enige vaardigheid met/op hun instrument hebben, eenvoudige noten en ritmes kunnen lezen, kunnen ze in het Aspiranten Orkest plaats nemen. Het orkest staat onder leiding van Anne Peters. Voor de aspiranten zijn er bovendien leerlingbegeleiders die ze met raad en daad bijstaan en waar ze terecht kunnen met vragen.

 

Doel van het Aspiranten Orkest is om de beginnende leerlingen te leren samenspelen, het muzikaal gehoor te ontwikkelen en verenigingsgevoel te kweken. Het niveau waarop kan worden ingestroomd ligt ongeveer tussen zes maanden tot één jaar les. In het Aspiranten Orkest wordt de jonge muzikant voorbereid op de overstap naar het Midden Orkest.

 

De muziekwerkjes die worden uitgevoerd zijn speciaal geschreven voor ensembles op beginnersniveau. Tijdens het Nieuwjaarsconcert en de seizoenafsluiting laten de muzikanten horen tot welke muzikale prestaties ze inmiddels in staat zijn.

 

Het Aspiranten Orkest repeteert wekelijks op maandag van 18.45 – 19.30 uur in Het Klavier op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Je bent altijd welkom een repetitie van dit orkest bij te wonen.

 

Informatie en aanmelden bij het bestuurslid opleiding Letty de Nijs via opleiding@harmoniekaatsheuvel.nl of per telefoon 0416-277904