Peter-Paul van Esch uit Tilburg

Docent klarinet en saxofoon

 Peter-Paul van Esch, geboren te Loon op Zand, is al sinds 1989 docent klarinet en saxofoon bij onze vereniging. Hij speelt vanaf zijn 8e klarinet. Begonnen bij de jeugdharmonie van Sophia’s Vereeniging, speelde hij al op 11-jarige leeftijd es-klarinet en solo in het groot orkest. 27 Jaren bij dit toonaangevende orkest als orkestmuzikant, solist en assistent-dirigent heeft hem zijn muzikale basis gegeven.

 

Peter-Paul studeerde klarinet bij Jan Cober aan het Utrechts Conservatorium, later bij Piet Jeegers aan het Brabants conservatorium waar hij afstudeert als docerend en uitvoerend musicus. Ook aan het Brabants conservatorium studeert hij af als docerend en uitvoerend saxofonist bij Jean Pennings. Als dirigent begint Peter-Paul van Esch bij zijn jeugdharmonie te Loon op Zand, waar hij met zijn club een promotie weet te bewerkstelligen. Hierna wordt hij bij meerdere middenorkesten als dirigent gevraagd. Het dirigeren ontwikkelt zich in de praktijk en voor zijn scholing studeert hij bij Jan Cober. Zowel in Haaren als in Kaatsheuvel begon hij als dirigent van het Midden Orkest om vervolgens vele jaren het groot orkest te leiden en met hen meerdere keren te promoveren.

 

Momenteel is hij dirigent van harmonie ODIO in Vinkel, de Nieuwe Koninklijke Harmonie Tilburg, L’Aventure Musicale en Wijkorkest Tilburg-Noord. Zijn filosofie achter het behalen van zijn successen met zijn orkesten: Opleiding: een goed gestructureerde, kwalitatief én kwantitatief hoogstaande opleiding. Verenigingsleven: een voor jong en oud thuisgevoel bij het orkest. Muzikaliteit: spelen met gevoel in alle muziekstijlen en culturen ontwikkelen. Constant presteren: door inspanning én ontspanning een constant niveau creëren en handhaven.

 

Peter-Paul van Esch: p-pvanesch@live.nl

DOCENTEN-Peter-Paul-van-Esch-p4b2kexg5d7u11bw9s0niff50ai8i46ihucvtbcuz8