Voor sommige items wordt u automatisch doorverwezen naar Harmonie Kaatsheuvel

Peter- Paul van Esch

Peter- Paul van Esch

Klarinet/ Saxofoon docent

Peter-Paul van Esch, geboren te Loon op Zand, speelt vanaf zijn 8e klarinet. Begonnen bij de jeugdharmonie van Sophia’s Vereeniging, speelde hij al op 11 jarige leeftijd es-klarinet en solo in het groot orkest. 27 Jaren bij dit toonaangevende orkest als orkestmuzikant, solist en assistent-dirigent heeft hem zijn muzikale basis gegeven.

Van zijn hobby zijn beroep makende studeert Peter-Paul eerst klarinet bij Jan Cober aan het Utrechts Conservatorium, later bij Piet Jeegers aan het Brabants conservatorium waar hij afstudeert als docerend en uitvoerend musicus. Ook aan het Brabants conservatorium studeert hij af als docerend en uitvoerend saxofonist bij Jean Pennings. Als dirigent begint Peter-Paul van Esch bij zijn jeugdharmonie te Loon op Zand, waar hij met zijn club een promotie weet te bewerkstelligen.

Hierna wordt hij bij meerdere Middenorkesten als dirigent gevraagd.Het dirigeren ontwikkelt zich in de praktijk, voor zijn scholing studeert hij bij Jan Cober. Bij twee van zijn vroegere Middenorkesten is Peter-Paul momenteel verbonden als dirigent van het groot harmonieorkest. Zowel in Kaatsheuvel als in Haaren weet hij de orkesten tijdens Bondsconcoursen te promoveren naar hogere niveaus.

Zijn filosofie achter het behalen van zijn successen met zijn orkesten: Opleiding: een goed gestructureerde en kwalitatief én kwantitatief hoogstaande opleiding Verenigingsleven: een voor jong en oud ‘thuisgevoel’ bij het orkest creëren Muzikaliteit: ‘Spelen met gevoel’ in alle muziekstijlen: culturen ontwikkelen Constant presteren: door inspanning én ontspanning te creëren, een constant niveau handhaven. Geen korte pieken en diepe dalen.